Εδιζησάμην εμεωυτόν

Γύρισα και γνώρισα τον εαυτόν μου. ( ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ).

Όλη η σοφία του κόσμου μαζεμένη σ’ έναν τόσο μικρό τόπο. Είναι όμως αληθές ότι είναι τόσο μικρός;; Μήπως είναι παντού και καταλαμβάνει όλον τον πλανήτη ή και ακόμα μακρύτερα;;

Ταξιδεύοντας πίσω στην ιστορία και στην μυθολογία βρίσκουμε έναν σωρό αξιοθαύμαστα έργα. Κατασκευές αδιανόητες για τα τότε τεχνικά μέσα (;;) θεωρίες που σήμερα αξιολογούνται πρωτοποριακές, ρήσεις σοφών ανθρώπων, ανακαλύψεις και ιατρικές επεμβάσεις, αστρονομικές αναφορές, κατορθώματα ανθρώπων, εμφανίσεις θεών, πολέμους, τέρατα, λογοτεχνικά έργα, υψηλή διανόηση.

Παντού στον πλανήτη τα ανακαλύπτουμε και υπάρχει η βάσιμη αίσθηση ότι πολλά ακόμη κρύβονται. Μόνον που αν βάλουμε μια σειρά και τάξη ποιοτική και ποσοτική, βλέπουμε ότι πλανητικά είναι ψήγματα και στον Ελληνικό χώρο ανυπολόγιστα. Κατευθυνόμενες και καλοπληρωμένες έρευνες, μας αναφέρουν πχ ότι κάποιος κάπου ανακάλυψε την γραφή, αλλά αυτός παραδόξως εξαφανίστηκε. Το ίδιο λέγεται για μαθηματικούς, αλλά χάθηκαν. Κάποιο είδος ιατρικής εφαρμόστηκε από σαμάνους, όμως ονόματα ιατρών δεν αναφέρονται. Όλοι οι λαοί κοιτούσαν τα άστρα, αλλά αστρονόμοι μόνον Έλληνες.

Η φιλοσοφία της Ανατολής δεν προσεγγίζει το επίπεδο της Ελληνικής θεώρησης των πραγμάτων. Ο κατάλογος όπως καλά αντιλαμβάνεστε είναι μακροσκελέστατος, αποκαλυπτικός και φαντάζει να προέρχεται από άλλους κόσμους.

Γιατί τα γράφω τώρα όλα αυτά, αναρωτιέστε. Το λέει αγαπητοί μου ο Ηράκλειτος.

ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ.

Κι’ εμείς;; Τι γνωρίζουμε;; Γραφή και ανάγνωση σίγουρα, όπως και χρήση τεχνολογίας, με το πλήθος ηλεκτρονικών μέσων που χειριζόμαστε. Μαθαίνουμε τα νέα του πλανήτη σε απειροελάχιστο χρόνο. Ταξιδεύουμε εύκολα και γρήγορα. Οικιστικές ανέσεις στο παρόν. Σπουδές και εκπαίδευση σε υψηλό βαθμό, αλλά παιδεία φίλοι μου;;

Εδώ είναι το κουμπί και αυτό που λέει ο Ηράκλειτος.

Κατ’ εμέ, δεν γυρνάει πίσω έτσι για ένα ταξιδάκι στο παρελθόν για να περάσει η ώρα. Γυρνάει για να δει την Αρχή, το Όλον Φως, την Δημιουργία και την ανέλιξη των Δημιουργημάτων. Ψάχνει την πορεία της Ζωής, την ανέλιξη της ανθρώπινης διάνοιας και το απάνθισμα της Παιδείας, πέραν από την εκπαίδευση και στρατολόγηση απλά μορφωμένων ανθρώπων.

Τι, λοιπόν, έχουμε κατά νουν και τι μας διαφεύγει;; Χωρίς να διαφέρω από εσάς, θεωρώ ότι με πλήρη ειλικρίνεια και βεβαίως τιμώντας εαυτούς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι απέχουμε από την Αλήθεια. Απλά διάγουμε έναν συμβιβαστικό βίο, με εκπαίδευση και μόρφωση, αλλά δυστυχώς άνευ παιδείας.

Χρήστος Κράγιας

 ΠΗΓΗ:   https://esykpddm.blogspot.com/2023/02/blog-post_2.html

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

1) 6944160908

2) 6944518688 

3)  6975757261 &

 Emailesykpdstereasellados@gmail.com